Profil Membru

Ilie Cenan este un administrator cu vechi state in industria fondurilor de investitii, fiind totodata si fondatorul primei societati de administrare de fonduri din Romania – SAI Globinvest SA, pe care o conduce de la infiintare si pana in prezent, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie.

Alaturi de colegii sai, a infiintat primul fond deschis de investitii – Fdi Transilvania (1996), primul fond deschis de actiuni – Fdi Napoca (2001) si primul fond privat de investitii – Fondul Privat Comercial (2003).

O fire tenace si perseverenta, a reusit sa depaseasca cu succes cele mai dramatice momente din industria fondurilor de investitii romanesti, incepand cu colapsul generat de SAFI si culminand cu socul puternic creat de FNI.

In toate aceste momente, care din pacate s-au repetat, presedintele a cautat sa duca mai departe, prin transparenta, corectitudine si seriozitate, acest stindard numit Globinvest prin toate evenimentele febrile cu care s-a confruntat industria fondurilor.

An de an, avand suportul multor investitori,  care de la infiintare si pana in prezent, au ramas fideli societatii Globinvest prin investitiile realizate, a incercat si a reusit sa consolideze fiecare fond administrat in parte si sa obtina randamente care sa ii satisfaca pe investitori.

Sub conducerea sa, activitatea societatii a fost apreciata in repetate randuri atat de colegii din industrie, cat si de presa de specialitate, obtinand numeroase distinctii si premii.

Este un om plin de dinamism, foarte activ si care, de la infiintarea societatii si pana in prezent, si-a pastrat optimismul si increderea ca societatea Globinvest va dainui peste ani si va obtine in continuare rezultate apreciabile.