Profil Membru

Walter Blaj, cu toate ca este absolvent in 1992 al Universitatii Tehnice Timisoara, in conditiile unei cereri foarte reduse de ingineri pe piata fortei de munca, in acelasi an a avut sansa de a face parte din prima echipa de angajati ai SIF Banat Crisana, odata cu inceperea activitatii institutiei. Aici i s-a deschis apetitul activitatea specifica pietei de capital si a urmat numeroase cursuri de specializare, dintre cele mai importante putand aminti "Management Financiar" / GTZ Eschborn; "Evaluarea afacerilor" / Coopers & Lybrand; “Piete Financiare” / Reuters; “Management” / WIFI Wiena si “Managementul Portofoliilor” / Booz Allen & Hamilton.

Din 1993 a devenit unul dintre primii evaluatori atestati de Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR), pe specializarea "Evaluarea societatilor comerciale" iar in 1999 obtine “Certificatul Profesional in Management” prin finalizarea cursurilor ogranizate de CODECS impreuna cu British Know-How Fund si Open University Business Schooll – London.

Dupa 2 ani petrecuti in cadrul departmentului “Management de Portfoliu” este promovat la conducerea serviciului “Investitii Noi”, in cadrul caruia a avut o contributie importanta la dezvoltarea procedurilor standard de analiza ale proiectelor investitionale si a coordonat analiza si implementarea, dupa caz, a numeroase finantari pe piata primara romaneasca, de regula prin achizitii de actiuni, dar si obligatiuni sau alte forme de imprumut.

In 1995 infiinteaza impreuna cu alti asociati propria societate de consultanta in Arad, in cadrul careia a ocupat pozitia de director general, coordonand realizarea de planuri de afaceri, evaluari de societati comerciale sau studii de fezabilitate pentru credite bancare. Unul dintre ultimele proiecte a fost legat de infiintarea unui grup financiar care sa cuprinda o societate de administrare, una de brokeraj si una de consultanta de plasament.

Astfel ca dupa implementarea acestui proiect, din 1996 preia pozitia de director Management de Portofoliu la SAI Globinvest SA, unde a avut o contributie importanta in organizarea si dezvoltarea compartimentelor specifice ale societatii, stabilirea conditiilor si specifiicatiilor pentru lansarea de noi fonduri, iar ulterior adminstrarea si aplicarea strategiilor investitionale pentru fiecare fond in parte.

De la inceputul activitatii in cadrul Globinvest, a fost preocupat de adaptarea si dezvoltarea unor serii de aplicatii de analiza si gestiune specifice activitatii fondurilor de investitii, astfel ca in prezent societatea dispune de o infrastructura moderna si perfect adaptata cerintelor pietelor romanesti dar si internationale.